“Ќе умреме ако не ни помогнете”: Апел до Филипче и Владата (ФОТО)

Асоцијацијата за цистична фиброза излезе со јавен до министерството за здравство, министерот Филипче и Владата.

Во апелот се бара власта да обезбеди лекови за болните од Цистична фиброза за да можат тие да го дочекаат “утрешниот ден”.

Од пациентите во тешка ситуација до власта се бара систематска здравствена грижа не само за битка против симптомите на опаката болест туку системско лекување затоа што правото на лек и лекување е основно човеково право.