Ќе поскапат ли горивата од полноќ!?

Регулаторната комисија за енергетика денеска ќе одлучува за новите цени на горивата кои ќе важат од полноќ.

Согласно последната одлука на РКЕ, за два денари поскапе бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98. Цените на останатите нафтени деривати останаа непроменети.

Моментални цени на горивата:

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 90,00 (денари/литар)
Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 92,50 (денари/литар)
Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 100,50 (денари/литар)
Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 97,00 (денари/литар)
Мазут М-1 НС 49,483 (денари/килограм)