Ќе ги казнува ли Заев фудбалските репрезентативци за кршење на Преспанскиот договор? (ВИДЕО)

Фудбалските репрезентативци контра сугестиите на премиерот Заев и преспанскиот договор кој предвидува на сите настапи земјава да се нарекува со целото ново име.

Тие вчера со лекција за Заев по ремито со Словенија извикуваа Македонија, Македонија без да ја споменат Северна.

Со оглед на тоа што државата на различни начини ја помага Фудбалската федерација на Македонија, не се исклучува Владата од фудбалерите во иднина да бара да скандираат Северна Македонија наместо само Македонија.

Според договорот од Преспа сите организации што добиваат пари од државата мораат да го користат новото име.

Во моментов ФФМ спроведува најмалку два проекти со помош на државни пари.

https://twitter.com/Fortifikacija/status/1110107200335298565?s=19