На споменикот пишува „Општина Драма не ги заборава 1.200-те сограѓани Евреи што беа уапсени на 3 март 1943 г. и беа погубени од германско-бугарските окупатори“.
Ај да видам Каракачанов и Захариева да бекнат за бришење на овие споменици и корекција на учебниците во Грција или нема што да ја уценуваат јер членка на ЕУ ?
#европскивредности

Драгана Каловска