Кога станува збор за изградба на големи градби во кус рок, кинеските градежни компании немаат конкуренција.

Кога минатата работници во Вухан изградија болница за околу илјада пациенти со Ковид-19 лица за само осум дена, тоа беше сензационална вест во светските медиуми.

Сега се слави уште еден молневито брз градежен проект.

Во Чангши, главниот град на провинцијата Хунан, десеткатница наречена „Жива зграда“ беше изградена за нешто повеќе од еден ден – и е подготвена за вселување.