Карлос Хубериас: Македонците гласаа за најизмамничкото прашање во историјата на референдумите

Во авторски текст за весникот Нова Македонија истакнатиот професор по уставно право од Шпанија, Карлос Флорес Хубериас, се осврнува на спогодбата со Грција како и на штотуку одржаниот референдум во Македонија, притоа оценувајќи го поставеното прашање пред граѓаните како едно од најизмамничките прашања во историјата на сите референдуми.

Според врвниот меѓународен експерт Преспанскиот договор е, како прво, олицетворение на едно предавство на основните начела на меѓународното право и како второ, сосема празно ветување без никакви гаранции, смета професорот Карлос Флорес Хубериас.

Неговиот текст го пренесуваме интегрално преку линкот на Нова Македонија