Хрватскиот славист и македонист Горан Калоѓера во духот на македонскиот поет Коста Солев Рацин со поддршка за македонскиот народ во актуелните несогласувања со Бугарија.

„Во очекување на нови Бели мугри за хрватскиот и за македонскиот народ. Го цитирам Рацин: Ќе победиме“, порача поранешниот почесен конзул на Македонија во Хрватска.