Каква е оваа ситуација: Што продава Заев на запад, исток, север и југ?

Опис на премиерот Заев кој доаѓа од Загреб, од новинар, аналитичар, експерт за енергетика и познавач на геостратегијата.

“Премиерот на една земја на ридестиот Балкан, кој го продаде името на земјата на јужниот сосед, главните функции на неговата земја на западниот сосед, идентитетот на нацијата на источниот сосед, изјави денеска дека тој е премиер на нација идентична со северниот сосед”, напиша вчера Иван Бродиќ, уредник на хрватскиот енергетски информативен проект Energy Press.net кој одлично ги познава состојбите во регионот и Македонија.

Своите твитови за Македонија Бродиќ ги објавува со хаштагот
#KakvaEovaaSituacija
#КакваЕОвааСитуација