Како Заев тврдеше дека референдумот ќе биде задолжителен (ВИДЕО)

Твитер-профилот „На Цецто снаата“, кој го има твитот на денот за консултативниот карактер на референдумот, ја збогати дебатата на социјалните мрежи и со свој видео прилог за конзистентноста во ставовите на премиерот Зоран Заев за ова прашање.

На снимката претседателот на Владата му се обраќа на опозицискиот пратеник Велјановски со тврдењето дека референдумот ќе биде задолжителен, а не консултативен.

Денеска од Куманово, пак, Заев порача: „Знам дека референдумот ќе биде консултативен“.