Како за „приватната“ посета на Курти имаше државно обезбедување?

Бидејќи од ДУИ и СДСМ исто така не знаеле дека во посета на државата доаѓа косовскиот премиер, тогаш кој дал дозвола за негово полициско обезбедување, прашуваат од опозициската ВМРО-ДПМНЕ.

„Дали доколку Албин Курти бил на приватна посета во Македонија му следи целосно обезбедување од МВР.


Спасовски да одговори по кој основ и му е доделено полициска заштита во приватна посета и кои ќе ги плати прошците за ангажирање на службени лица од МВР“, побараа во соопштение од ВМРО-ДПМНЕ?