Дали во Битола се тргува со работни места за гласови (ФОТО)

Документи објавени на социјалните мрежи кој по допрен глас мораат да бидат проверени од Јавното обвинителство укажуваат на предизборна трговија на дел од партиите во која за гласови се нудат работни места.

Информацијата содржана во документот кој го објавуваме во интерес на јавноста се однесува на една партија на власт а се случува во Битола.


На потег е одделот во Јавното Обвинителство кое треба да ги следи изборните нерегуларности и да презема мерки за сите можни индиции за санкционирање на прекршувања на законот.