Васил Стерјовски, лидер на Македонците во Албанија во ,,Вечерното шоу со Богдан Илиевски” открива како се одвива со хорор- бугаризацијата на македонското население во Албанија.

Лидерот на Македонската алијанса за европска интегрсција објаснува како преку уцени за бугарски пасоши, фалсификување документи за етничка припадност на генерации Македонци и директен поткуп, бугарските дипломати се обидуваат од Македонците да направат Бугари.


Стерјовски вели дека во Албанија ниту еден Македонец нема роднина во Бугарија а до 2007 во цела Албанија немало ниту еден бугарски пасош.

Целата емисија