Како Мијалков го излажа Судот дека нема да избега: Со бегање проблемите не се решаваат (ВИДЕО)

Некогашниот шеф на Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК), Сашо Мијалков, на судењето за случајот „Таргет-тврдина“ во март 2019 година го убедуваше Судот дека нема да избега, што две години подоцна излезе лага.

„Со бегање проблемите не се решаваат“, тврдеше тогаш Мијалков пред Судскиот совет и другите присутни на рочиштето: