Новинарот се вика Матеја Петровски, работи во Алфа ТВ како репортер и често пати се наоѓа во невозможно услови како онаа кога Заев го нарече Боки 13 ,,педер” а Героски суетен новинар.

Денеска Матеја го начека лидерот на бугарската проруска националистичка и антимакедонска партија ,,Преродба” Костадин Костадинов кој беше во Скопје каде што продолжи со навредите кон Македонците кои според него се Бугари.

На крајот Матеја го убеди Костадин дека е Македонец.

Видеото на овој линк

https://www.facebook.com/1624993808/posts/pfbid02nZHRMR3o1sHTTETqTrp2Jg3bPkBnnCmTkZm3i2CraxDxc6DWUPghYwfHDo8R3rUHl/?mibextid=Nif5oz