Како е уапсен новинарот што не го давал материјалот од протестот (ВИДЕО)

Во видеото објавено од порталот infomax.mk се гледа како со употреба на насилни средства полицијата го апси новинарот на оваа редакција.

Новинарот е уапсен затоа што не сака да ја даде камерата со која го следел протестот.

На видеото се гледа и обидот на дел од неговите колеги да го спасат новинарот кој е внесен во полициско возило и однесен во некоја од скопските полициски станица.

целото видео на инфомакс

https://www.facebook.com/iNFOMAX.mk/videos/1594700773986100/