Двојниот аршин на полицијата, чии специјални единици интервенираа на Василица во Вевчани, за разлика од протестот за „Монструм“ во Скопје, на кој, покрај групирањето, ретко кој носеше заштитна маска, не помина незабележано од јавноста.