Кабинет на Пендаровски: Внатрешно прашање на Бугарија е „позицијата“ кон Македонија

Бугарија постави конкретни услови за напредокот на земјава кон ЕУ интеграциите  но  македонските  политичари  се воздржани  на  отворените закани, констатира Радио Слободна Европа. Од кабинетот на претседателот Стево Пендаровски велат дека во овој момент не би го коментирале “Текстот за рамковна позиција“ на бугарската држава кој веќе е усвоен од тамошната влада и парламент. Тоа е внатрешно-политичко прашање на … Продолжи со читање Кабинет на Пендаровски: Внатрешно прашање на Бугарија е „позицијата“ кон Македонија