Актерот Владо Јовановски во свој стил ги коментира резултатите од пописот.

„Македонци, ние кои сме запишани и вие кои не сте запишани, сите сме отпишани! (попишани).


И да, уште таква поделба ни требаше, бојкотирачи против небојкотирачи и обратно.

Уште има можност за поделби, сè уште не сме малцинство во сопствената земја.

Има време…!“, резигнирано констатира на Фејсбук еден од лидерите на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“.