Јовановски до Пендаровски: Народот ќе ве реши вас антимакедонците

Актерот Владо Јовановски, еден од водачите на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“, со јавно обраќање до претседателот Стево Пендаровски.

„Ало, ако имате 59 или 60 пратеника, како и на 27.04.2017, изгласајте дека сите сме Бугари.


А што беше тоа двотретинско мнозинство?

А, претседателе Пендаровски?!

Некако матен си ми…

Како Зоки Поки!

Како, ни вода ни киселина си, како подгреана манџа.

Како ќе владеете натаму?

Што би рекол А.А… Како и до сега?

А Таче папагалски ни повторува, како и до сега!

А, претседателе Пендаровски, кого Господ ќе го исплука од неговата уста?

Врелите или студените, што велеше Горан Стефановски во ‘Диво месо’?

Не си свесен дека оваа власт е диво месо или само така се правиш, недоветен?

‘Месото со нокти, раната со жар’!

Се плашам дека народот ќе ве реши вас антимакедонците, ама дали вие сте свесни што ни правите на нас Македонците?“, прашува Јовановски на Фејсбук.