Актерот Владо Јовановски со порака пред вечерашниот антивладин протест на ВМРО-ДПМНЕ.

„Ако си за асимилација,


за бугаризација,

за антимакедонизација,

Не излегувај на протест!

Во спротивно, ако Ти гори душата за Македонија,

И старо и младо,

И машко и женско,

И куче и маче, вечер пред Влада!

И не само вечерва.

Или ќе ја освоиме слободата, или сите ќе изумреме!

Да живее Македонија!“, порача еден од фронтмените на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“.