Некогашниот потпретседател на СДСМ Зоран Јовановски, на ФБ ја исоментира најавата на премиерот дека ќе се казнува говор на омраза против странски народ.

„Гледам ќе се казнувал говор на омраза против странски народи и држави. А, има ли казна за говор на омраза против сопствениот народ и држава?