Ненад Јовановиќ, апологет на СДСМ и гласен поддржувач на политиките на Зоран Заев, одушевен од настапот на премиерот во ТВ-дуелот на Канал 5 со лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.