Јовановиќ: Чии тоа фирми ќе го купат „Чебрен“?

Бранимир Јовановиќ, советникот на поранешниот министер Драган Тевдовски денеска поставува интиграснтно прашање на Фејсбук по огласот за продажба на хидроцентралата „Чебрен“:

„Оглас за јавно-приватно партнерство за хидроцентралата “Чебрен”, или во превод – распродажба на националните природни богстства.


Уште да видиме кои фирми ќе ги купат, дали меѓу нив ќе има и некои блиски до еден неодамнешен вицепремиер…104– пишува Јовановиќч

https://www.facebook.com/brantscho/posts/10157003842797078