Јазичен хаос на Бихаќка: Партиско соопштение грешки рој

Партиските соопштение на СДСМ освен во пораката што ја носат во себе се интересни и од литературен односно јазичен или граматички аспект.

Во соопштенијата од владечката партија премногу често можат да се најдат јазични грешки кои не смеат да и се случуваат на било која политичка партија особено од таа која што е на власт и која постојано тврди дека се бори за промоција и заштита на македонскиот јазик.

Во ова кое што го издвојуваме денеска во само неколку пасоси им повеќе грешки кои не смеат да му се случат ниту на аматер почетник новинар а не на партија на власт.

Грешките во партиските соопштенија се срам за партијата СДСМ но и навреда за сите лектори и македонисти кои очекуваат поголем респект за македонскиот јазик од владеачката партија.

Грешките во соопштенијата на СДСМ не се инциденти туку редовна појава.

Целото соопштение кое не беше променето цели 8 часа до објавување на овој текст

https://sdsm.org.mk/soopstenija/24475

За политичките пораки на ова соопштение денеска се водеше посебна “Војна” меѓу двете најголеми партии.

Го испоганивте Курц и две европски фирми: Мицкоски за велигденското обвинување од СДСМ