Јасно ли ви е што е целта на власта? (ТВИТ НА ДЕНОТ)

Јасно ли ви е дека овие што моментално ја имаат запоседнато власта нит се грижат за нас, нит работат да ја унапредат земјава, нит нѐ доближуваат до ЕУ, нит економија, наука, уметност развиваат? Ништо од тоа. Единствена цел им е како да испокрадат и останат на власт што подолго.

Ова е статус на професорот Атанас Кирјаковски кој предава психологија и когнитивни науки.