Јани Бојаџи на чело на ТВ Алфа на местото на Васко Ефтов

Телевизија Алфа ја извести јасвноста дека на местото директор е именуван режисерот Јани Бојаџи.

Смената доаѓа отако измина едногодишниот мандат на досешниот прв човек Васко Ефтов.

„Ве известуваме дека АЛФА СКОП. ДОО Скопје како сопственик и носител на лиценцата на АЛФА ТВ ДООЕЛ Скопје, анализирајќи ја досегашната работа на телевизијата во сите нејзини аспекти одлучи да работи на понатамошно подобрување на содржината и влијанието во јавноста на истата. Изминатиот период беше успешен и сме задоволни од досегашната работа, сепак гледаме голем простор во македонскиот етер каде дополнително може да се развиваме и истиот да го освојуваме.

Би сакале да ја информираме јавноста дека на Васков Ефтов му истече едногодишниот менаџерски договор. Би сакале да му се заблагодариме за досегашната соработка како и напорите кои ги вложи за успешно водење на телевизија.

Сметаме дека со неговата работа постигна многу успеси кои во иднина треба да се надградуваат. Тој беше целосно вложен и ангажиран за стабилизација пред се, но и развој на телевизијата во изминатата година.

Со својот ангажман придонесе многу.Му посакуваме успех во понатамошниот професионален живот и остануваме отворени за соработка во иднина.

Исто така, менаџментот на АЛФА СКОП донесе одлука за нов управител да биде именуван Јани Бојаџи, познат македонски режисер и продуцент, за кој се надеваме дека со својот квалитет и професионално искуство ќе постигне големи успеси и натамошен развој на телевизијата“, стои во соопштениерто на ТВ Алфа лиферувано денеска.