Според многумина најдобрата ,,Рибља чорба” во Скопје се јаде во ресторанот за морска храна и риба ,,Сидро” кој има два локали во близина на ,,Сити Мол” и кај Млечен Ресторан.

Вкусот на рибината чорба може да се раскаже и со зборови но ништо не е подобро од лично вкусување на медитеранската кујна во Сидро.