Изум на тинејџери од Македонија награден од УНИЦЕФ

Tинејџери од Македонија кои го сочинуваат тимот „АндроМета“, се меѓу петте победници во светот на предизвикот Generation Unlimited награда што ја доделува УНИЦЕФ.

 Македонските тинејџери за својата мобилната апликација Speak Out – која има за цел да создаде заедница за поддршка на жртви од врсничко насилство –ќе добијат стручно менторство од партнерите на Generation Unlimited и по 20.000 долари почетни средства за проширување на својата иницијатива.

Извор: Плуинфо