Првите тројца пациенти кои беа заразени од коронавирусна во Хрватска покажаа негативни тестови изјави хрватскиот министер за здравство Вили Берош.
Тие сè уште сево карантин, но ако и вториот последователен тест е негативен, тие ќе бидат пуштени во рок од 48 часа, пренесува Јутарњи.хр.
Министерот Берош утрово соопшти дека во Хрватска нема нови случаи на коронавирус. Бројот на пациенти останува 19, а сите пациенти се во добра состојба и имаат благи симптоми.