Лидерот на СДСМ Димитар Ковачевски му упати поддршка на црногорскиот претседател Мило Ѓукановиќ, но во титлуваниот превод се појави(не)намерна грешка.

Имено, името на партијата која ја предводи Ковачевски е преведена како Социјалдемократски сојуз на Северна Македонија.

Ковачевски точно ги изговара името на СДСМ, но во преводот е додадена и придавката „северна“.

ЛИНК до видеото на Плусинфо