Изградба на џамија во скопско Лисиче е лажна вест

По инфортмациите дека скопското село Лисиче наводно ќче се градела џамија, реагирааа од Општина Аеродром според кои – се работи за лаѓна вет.

„Не само што не се гради џамија или некој друг верски објект, туку нема ни предвидено изградба на нови верски објекти во деталните урбанистички планови за целата територија на Општина Аеродром.
Исто така, инспекциските служби на Општина Аеродром се константно на терен и спречуваат диви градби на нејзина територија“, стои во реакцијата од Општината.


https://www.facebook.com/OpstinaAerodrom/posts/3041915332509216