Само брзата интервенција на струшките пожарникари спречи поголема катастрофа, откако голем пожар гги зафати бараките во кои е сместен Едриличарскиот клуб во Струга, во близина на „Машка плажа”.

Командирот на Територијалната против-пожарна единициа Ристе Талевски за МИА информира дека е опожарен цел хангар каде што беше сместен Едриличарскиот клуб и предизвикана е голема материјална штета.