Насилно однесување на владин претставник од ДУИ кој на собраниската говорница не и дозволуваше на пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ Ласовска да зборува.

,,🚩Колку им е поблиску крајот, толку се понервозни❗️

Ова е Мухамед Точи, државен секретар во Министерството за правда, кој неделовнички и насилно се обидува да попречи пратеничка да говори”, напиша пратеникот Бране Петрушевски кој објави и видео од инцидентот.

Предходно колега на Точи од ДУИ, Арбер Адеми во Собранието маваше со разни и шољи за кафе по пратениците на ВМРО-ДПМНЕ.