Ивор Мицковски за Заев: Редок вид на политичко самоубиство

Непосредно по локалните избори, политичкиот аналитичар и поранешен партиски функционер во СДСМ, Ивор Мицковски, ја анализира состојбата со владејачката партија по пет години на власт и под водство на Зоран Заев.

„Да резимираме еден поразителен факт.

Во 5 години си успеал да ја уништиш сопствената партија во историски поволна ситуација, после режим и со огромна меѓународна поддршка.

Да ги оттуѓиш неопределените и независните, да ја нормализираш ВМРО, да го спасиш ДУИ и да си накалемиш трета опција.

На сето тоа, заради калкулантство, да се доведеш во ситуација каде во Тетово, кого и да поддржиш, ќе платиш цена како Влада.

Редок вид на политичко самоубиство“, констатира Мицковски.