ИТН на Трифонов се надева дека ќе добие шанса да состави влада

Предложената кандидатка за премиер на Бугарија од страна на ГЕРБ, Марија Габриел има добра стручност, одлично е претставена во Европа, но тоа сепак не значи ништо, велат од партијата „Има таков народ“ на Слави Трифонов..

Габриел мандатот за состав на влада ќе го добие на 15 мај, месец и половина по последните предвремените избори.


Доколку пропаднат првите два мандата за формирање влада, партијата на Слави Трифонов е подготвена да го добие третиот мандат за формирање владаза што веќе имаат конкретни имиња, рокови и програма.