Викендов и за време на католичкиот Велигден, познатиот споменик на Исус Христос во Рио де Жанеиро, беше виртуелно „облечен“ во лекарска облека.

Со тоа градот им заблагодари на болничарите од цел свет, за сѐ она што го прават во борбата против коронавирусот.

Познатата статуа на планината Корковадо над Риоа го доби својот нов изглед благодарение на специјално осветлување.