ИРЛ: Мистеријата на карантинот Пепелиште

„Групниот карантин  во касарната на Криволак наменет за двесте граѓани кои од преминот Деве Баир требаше да бидат пречекани и спроведени со армијата имаше цел да ни покаже дека институциите се сериозни и на готовс во борбата со КОВИД-19.

Наместо тоа, и по три дена јавноста уште се занимава со мистериозниот случај за тоа како од 200 патници, се случи само девет да бидат пратени во карантин и тоа сите десет Роми“, констатираат новинари на ИРЛ.

На следникот ЛИНК сторијата Истражувачката репортерска лабораторија за случајот кој се претвори во мистерија.