Петре Шилегов го оштетил буџетот на град Скопје за најмалку пет милиони и двеста илјади евра (5.200.000 евра) во случај ги ги опфаќа градот Скопје додека тој беше на негово чело и австриската компанија ЕВН, пишува порталот Инфомакс.

Разликата од 5,2 милиони евра е направена со одлуката за продажба на Градска куќа, која за багателна цена од нешто повеќе од 12.000.000 евра беше продадена на ЕВН Македонија, пишува порталот според кој за оваа одлука, веќе има поднесено кривична пријава, за која до овој момент се уште нема отворено никаква истрага.


Сите детали на овој линк