Инфлуенсер што молеше да се гласа за СДСМ најавува победа за ВМРО-ДПМНЕ

Една година откако јавно се вклучи во поддршката за Зоран Заев и СДСМ пред парламентарните избори разочарување и кај најголемите пропагандисти на партијата на власт.

“Не гласам на локални, тепа ВМРО во Кисела Вода, ќе се активирам ко ќе треба да ги рушиме, здравје! ✊”.

Оваа порака денеска ја упатува “инфлуенсерот” Алекс Силјановска кој лани јавно објави дека станал член на СДСМ и повика да се гласа за коалицијата СДСМ и Беса.

Силјановски беше дел од македонските активисти од СДСМ кои тврдеа дека Гоце Делчев бил Бугарин кој никогаш не бил Македонец.

“Инфлуенсер” и член на СДСМ: Делчев е и секогаш бил Бугарин