Индикативно: Третманот на Заев на Вучиќ и ЕУ/НАТО

Екс амбасадорот и политички аналитичар Арсим Зеколи со забелешка на различниот третман на премиерот Заев на помошта во вакцини која доаѓа од Србија и од земјите членки на ЕУ и НАТО.

“Интересно богами, индикативно. За 3000вакцини од Вучиќ нашиот Заев со помпа и свита се нацрта на Табановце.
За 25000 вакцини од ЕУ/НАТО си отиде на возење мотори по гудури.
Пораката е јасно упатена.
Пораката е јасно примена”, анализира Зеколи откако Заев на – 10 се мрзнеше на граница при приемот на српските донирани вакцини а воопшто не присуствуваше на 6 пати повеќе вакцини од Ковакс системот кој доминантно го помагаат земји членки на ЕУ и НАТО.