Инцидент со владиката Пимен за Водици во Швајцарија (ВИДЕО)

Две групи верници на Македонската православна црква денеска вербално го нападнале Владиката на Европската епархија Пимен за време на прославата во Швајцарија.

Најпрвин Пимен бил навредуван и нарекуван расколник за време на фрлањето на крстот на Лозанското езеро а потоа бил дочекан со навреди и во црквата каде се одржала литургија за Водици.

Пимен во вториот инцидент се обидува да ги смири македонските верници но тие одбиваат да ја смират топката со епископот на МПЦ-ОА.

Линк до видеото

https://www.facebook.com/Expres.mkd/videos/1151795621654593/