По кратко боледување денеска на 65 години почина Јаким Наумов – Јаче адвокат, едукатор и стопанственик од Куманово.

Наумов во пошироката јавност е познат како адвокат на македонските ,,Лавови”.


Во повеќе процеси без парична надокнада односно ,,pro bono” Наумов ги бранеше членови на специјалната единица на МВР формирана во конфликтот од 2001 година.

Погребот на Наумов ќе се изврши на 15.06.2022 на градските гробишта во Куманово во 13 часот.