Откако пратеничката на СДСМ Снежана Ванчева Калеска во објава на Фејсбук му го згреши името на спикерот на украинскиот парламент Руслан Стефанчук и именуваше за претседател на Украина реагира шефот на Врховната Рада.

Стефанчук демантира дека се вика Олександар Турчинов и ја извршува привремено функцијата претседател на Украина.

„Драга Снежана, драго ми е што се запознавме, но моето име е Руслан Стефанчук, јас сум спикер на украинскиот парламент, а претседател на Украина е Володимир Зеленски“ – ѝ напиша Стефанчук на пратеничката од Македонија.

Поврзани вести

Исцрпувачка битка за автор на најголемиот гаф во СДСМ, конкуренцијата е жестока

,,Бисерот” на Калевска Ванчева ја засени и министерката Бисера