Има(ло) решение за вакцините, сè уште се чека одговор од Владата

Позната македонска веледрогерија можела и сè уште може да увезе 2,5 милиони дози вакцини „Фајзер”, дознава Плусинфо.

За оваа можност се известени високи личности од државниот врв.
Веледрогеријата може да ги увезе вакцините по цена од 30 евра за една доза, или вкупно 75 милиони евра, пишува порталот

Повеќе детали на овој линк