Игор Џамбазов ја дефинира националноста и јазикот на Каракачанов

Колку се апсурдни и неприфатливи барањата од Софија покажува и Шоуменот Игор Џамбазов кој не може да ја премолчи атаката на бугарските власти кон македонскиот идентитет.

Во пост на инстаграм со доза на цинизам но и реалност тој ја опишува својата националност но и својот и јазикот на бугарскиот вицепремиер.

“Јас сум Македонец кој зборува македонски јазик а Каракачанов е Македонец кој зборува бугарски јазик”, пишува Џамбазов кој важи за уметник умерен и “опериран” од агресивно однесување кон било кој народ или група луѓе.

https://www.instagram.com/p/CINFTHorIcb/?utm_source=ig_web_button_share_sheet