И враќа ли СДСМ на Мира “Дизел” за партиските донации (ФОТО)

Пратеничката Мира Стојческа давала донации за кампањите на СДСМ во висина и до 80,000 денари.

Во најмалку два наврати Стојчевска на својата партија и донирала над 2000 евра по што на социјалните мрежи се отвори прашањето дали нејзината партија сега одоговлекува со промена на законот со кој пратениците можат да наплатуваат големи суми за патарини и патни трошоци.

На насловната фотографија Стојчевска е сликана со партиската колешка и рекордерка по наплата на пари за транспорт од Собранието за последнице 6 месеци, Бети Рабаџиевска Наумовска, која зела речиси 12 илјади евра за половина година.

На оваа фотографија две донации на Стојчевска за нејзината партија.