Во име на починати лица било аплицирано на проекти од културата, откри министерката за култура Бисера Костадинова.

Комисиите кои ги разгледувале проектите најавуваат санкции и отчет за лажните изјави, вели Костадинова.

Од над 3.700 пријавени проекти по електронски пат, 2/3 имале технички пропусти. ТВ21