Надвор од сите правила на јавното претпријатие и надвор од сите законски претпоставки вработени во ЈП Македонска пошта развеале албанско знаме во подружница на ова претпријатие во државна сопственост.

Откако деновиве беше објавено дека во ЈП Македонска пошта за последниве 13 години има 136 милиони евра за кои никој не знае каде се вчера на денот на албанското знаме нивни вработени истото го поставиле во работни простории.


Фотографијата што ни ја испраќа наш читател е снимена вчера во скопската општина Чаир.

Поставувањето на албанско знаме во оваа подрружница е спротивна на актите на ЈП Македонски пошти и законот за употреба на знамињата и ако фукнционира законот за ова треба некој да биде повикан на одговорност.

Македонски пошти е еден од најголемите донатори на ДУИ чии кадри повеќе од една деценија ја раководат оваа компанија.

Предходно албански знамиња без да бидат поставени и државни знамиња беа истакнати во Струга, Тетово и Кичево.

Нова провокација кон Македонците, овој пат во Кичево