Според информациите до кој дојде „Ekspres.mk“ во овие моменти Градскиот трговски центар во Скопје од пред еден час остана без струја. Дуќанџиите се сомневаат дека властите на трговскиот центар не ги подмириле финансиските средства, иако тие уредно месечно си плаќале за струја.

Засега не е познато дали се работи за дефект или пак за исклучување од страна на ЕВН како што денеска истото беше направено со Јавното претпријатие Железници.

Инаку на „конец“ виси и исклучувањето на Комплексот клиники „Мајка Тереза“, но премиерот Ковачевски уверува дека тоа нема да се случи.