И да нема датум за ЕУ, нема предвремени избори, вели Заев

„Редовност на изборите е редовност на општеството. Обезбедувањето предвидливост на стопанството е важна работа, па според мене, на нашата земја ѝ требаат редовни избори. И на крајот на октомври за мене се редовни избори“ изјави денеска премиерот Зоран Заев кој утре заминува за Луксембург и Брисел во последните часови кога во ЕУ се речава дали ќе има датум за отпочнување преговори со Унијата.

Премиерот вели дека 2до небо верува“ дека ќе добиеме датум, ноп и дека зејава нема проблем со новите методологии што се предлагаат во однос на реформата на проширувањето.